יום רביעי, 1 באפריל 2015

דברים שכדאי שיהיו במקרר

חובה בכל מקרר של זולל דל פחמימות:

1. ביצים קשות -

מעוכות עם מיונז בתוספת טונה/ בצל ירוק/ חציל קלוי/ חצי אבוקדו.
הביצים תמיד שם בשבילך כשאתה רעב.

2. מרק עוף -

בשביל הנשנוש המציק ב - 22:00 בלילה.
ומהעוף המכובס עצמו אפשר לעשות סלט לא רע בכלל.

מתכון:
מנקים משומן 4 רבעים, שמים בסיר, שופכים מים רותחים ושופכים אותם.
שופכים מים חדשים כך שיכסו את העופות + עוד קצת.
מוסיפים סלרי ו/או שמיר ו/או פטרוזילה ו/או שורש, 3 קישואים ושני גזרים חתוכים לפרוסות רחבות (את הגזר עדיף לא לאכול אם אתם מקפידים מאוד על ספירה פחמימתית).
כ -כפית מלח (או לפי הטעם).
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים לשעה ורבע.

3. לשון בקר
כי זה מאוד טעים גם כשזה קר - פשוט מוציאים, חותכים פרוסה ואוכלים את החלק הרך והטעים.
מתכון:
מכניסים לשון פרה לסיר, ממלאים במים כך שיכסו את הלשון + עוד קצת מעל.
שוטפים וחותכים שני ראשי שום לרבעים (לא צריך לנקות את השיניים מהקליפה) ומוסיפים לסיר, 4 גרגרי פילפל אנגלי, 3 עלי דפנה, סלרי (לא חובה), גזר (לא חובה), מלח לפי הטעם.
מרתיחים, מנמיכים אש ומבשלים כ - 3-4 שעות, עד שמזלג עובר ברכות דרך הלשון.
את הלשון צריך לקלף כשהיא עוד חמה.
בציר הבישול אפשר להשתמש כדי להעשיר מרקים.

4. גבינ"צ
כי כל דבר אפשר להקרים, וזה גם מאוד טעים בתוך חביתה.

5. שמנת מתוקה
להוסיף לקפה, להוסיף למתכוני חזה עוף, להוסיף לחביתה.
השמנת המתוקה היא הידידה הכי טובה שלכם במקרר.


בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה