זה כנראה מרק הבשר הכי טעים שאכלתי מעולם (וגרתי כמה שנים בכרם התימנים ליד המרקיה של שמעון).
רכיבים:
2-3 פרוסות עצם (רגל של פרה)
קילו בשר חתוך לקוביות - הכי טוב נתח בשם "פראנץ' רואסט", ואם לא אז כל חלק אחר של צלעות יעבוד.
צרור כוסברה
שורש סלרי + כמה ענפי סלרי שמחוברים אליו (אחרי שטיפה טובה!)
שורש פטרוזיליה (לא הכרחי)
2 בצלים קטנים-בינוניים או אחד ענק
6-7 שיני שום קלופות וחתוכות
2 עגבניות מגוררות
כף או שתיים של רסק עגבניות (לא חובה, אבל מוסיף)
תבלין חוואיג' למרק
אבקת מרק עוף
מלח
הכנה:
חותכים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ו"סוגרים" אותו מכל הכיוונים על אש גבוהה.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הרגליים (לפני שופכים עליהם מים רותחים בכלי ניפרד ושופכים כדי לנקות אותם),
מוסיפים מים עד לכיסוי של כ-7 ס"מ מעל הבשר.
מוסיפים את השום, השורשים ועשבי התבלין, 2-3 כפות של חאוויג', מלח לפי הטעם, 2 כפות א.מרק עוף, עגבניות מגורדות ואת הרסק.
מערבבים הכל ומחכים להרתחה.
אחרי רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 3-4 שעות, מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף נוזלים.
מזליפים מעט לימון טרי מעל המרק בצלחת וטורפים.
אפשר לחיות מזה יום שלם ולהנות מכל ביס! (אין כמו לפתוח את היום עם קערת מרק!)
רכיבים:
2-3 פרוסות עצם (רגל של פרה)
קילו בשר חתוך לקוביות - הכי טוב נתח בשם "פראנץ' רואסט", ואם לא אז כל חלק אחר של צלעות יעבוד.
צרור כוסברה
שורש סלרי + כמה ענפי סלרי שמחוברים אליו (אחרי שטיפה טובה!)
שורש פטרוזיליה (לא הכרחי)
2 בצלים קטנים-בינוניים או אחד ענק
6-7 שיני שום קלופות וחתוכות
2 עגבניות מגוררות
כף או שתיים של רסק עגבניות (לא חובה, אבל מוסיף)
תבלין חוואיג' למרק
אבקת מרק עוף
מלח
הכנה:
חותכים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ו"סוגרים" אותו מכל הכיוונים על אש גבוהה.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הרגליים (לפני שופכים עליהם מים רותחים בכלי ניפרד ושופכים כדי לנקות אותם),
מוסיפים מים עד לכיסוי של כ-7 ס"מ מעל הבשר.
מוסיפים את השום, השורשים ועשבי התבלין, 2-3 כפות של חאוויג', מלח לפי הטעם, 2 כפות א.מרק עוף, עגבניות מגורדות ואת הרסק.
מערבבים הכל ומחכים להרתחה.
אחרי רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 3-4 שעות, מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף נוזלים.
מזליפים מעט לימון טרי מעל המרק בצלחת וטורפים.
אפשר לחיות מזה יום שלם ולהנות מכל ביס! (אין כמו לפתוח את היום עם קערת מרק!)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה